en-Eszközök a kezelőből - A köpöly

21/11/2021

Ha csak egy eszközt választhatnék a kezelőmből, amivel pályafutásom hátralévő részében dolgoznom kellene, akkor rá esne a választásom. (De el ne mondd a fasciakésnek! - totál megsértődne!) A nyugati medicina a hagyományos kínai orvoslásból vette át, miután a modern kutatások lehetővé tették, hogy megértsük a hatásmechanizmusát. 

Nade mi is ez tulajdonképpen, és miért működik olyan jó hatásfokkal a fasciaterápiában? 

A köpöly egy kis harang alakú eszköz amit a bőrre helyezünk, majd egy kis pumpával enyhe vákuumot képezünk a harang alatt, ami megemeli a bőr alatti szöveteket. Ezáltal a korábban esetleg összetapadt, rossz keringésű szövetekben többszörösére nő a keringés, friss tápanyagot kapnak a sejtek és a felgyűlt sejtanyagcsere termékek eltávoznak - olyan, mintha kitakarítanánk egy elkoszolódott akváriumot. 

Hatására csökken - megszűnik a fájdalom, nő a korábban beszűkült mozgástartomány. A kezelés sokszor nyomot hagy pirosas-lilás kör alakú foltok formájában, erre a használat előtt minden esetben felhívom a figyelmet. A kezelés után 1-2 napig ne napoztasd az érintett területet és ne menj szaunába, gőzfürdőbe. 

További áldásos (mellék)hatása, hogy a kötőszövet állapotának javításával az esetleg narancsbőrös területek állapota is javul, feszesebb lesz a szövet, ezért kevésbé látszanak az undok kis gödröcskék. Kész haszon, nem igaz? :)