Kismamáknak

Megkülönböztetett figyelemmel és nagyon sok szeretettel várom pocakos vendégeimet is a 2. trimesztertől kezdődően speciálisan az igényeikhez igazított masszázzsal, igény esetén kinesio tape ragasztással kiegészítve.


Kismama masszázs: 

Kényelmes pozícióban, lágy, kazító, nyugtató hatású masszázzsal  tudsz ellazulni, lecsendesedni, kapcsolódni a babáddal.  


A Kismama Tape: Kényelem és Támogatás a Terhesség Alatt


Mi az a kismama tape? 

A tape egyrészt biztonságosan alkalmazható mozgásszervi fájdalmak csökkentésére a várandóság alatt is, másrészt a kismama tape (vagy belly taping) könnyebbséget jelent a növekvő has súlyának hordozásában: a pocakot alátámasztva ragasztjuk fel, így azonnali megkönnyebbülést okoz a leendő anyukának.  A méh méretének növekedésével gyakran jelentkezik keresztcsont környéki fájdalom is, amit a derékra helyezett ragasztással hatékonyan tudunk csökkenteni.  

Mi az a kinesio tape? 

A tape gyakorlatilag egy rugalmas pamutcsík, aminek az egyik oldalán ragasztó van. Mivel sem hatóanyagot, sem allergéneket nem tartalmaz, ezárt biztonságosan alkalmazható a várandósság alatt is. 

A tape-et az elérni kívánt funkciótól függő módon felragasztjuk a testre, alatta a bőr lélegzik, a mozgást nem korlátozza. A fasciális hálózat receptorainak ingerlésével egy finom idegrendszeri stimulust valósít meg, aminek hatására csökken a fájdalomérzet, javul az ízület mozgástartománya. Alkalmazásával hatékonyan csökkenthetők a duzzanatok, ödémák, ezért sportsérülések, ficamok kezelésénél használjuk leggyakrabban. 

Meddig marad fent egy ragasztás? 

Mindenképpen több napig, az igénybevétel módjától és a vízzel való érintkezés gyakoriságától függően általában 3-5 napig. Hosszan fürdeni nem célszerű ilyenkor, inkább a  zuhanyzás ajánlott, úszóknak többnyire a speciálisan vizes sportokhoz kifejlesztett tapet használjuk.   

Mire jó a kismama tape? 

Röviden  a komfortézet javítására: olyan érzés, mintha hátulról átölelne valaki és segítene tartani a hasad súlyát. Könnyebnek érzed majd a derekad, kevésbé feszül a hasad, nem veszel észre minden zökkenést az autóban. Támogatja a szövetek rugalmasságát, így valamelyest segíti a hasizom szétnyílás megelőzését is. Többnyire az 5-6.- hónaptól szokott felmerülni az igény a használatára, a várandósság előrehaladtával egyre jelentősebb mértékben. 

Gyakori jelenság a láb és néha a karok ödémásodása, ilyenkor is hasznos segítéség az érintett területek speciális technikával való ragasztása. 

Várandósok részére biztos befutó ajándék, ajándékutalványként is megtalálod a Webshopban.