Sportolóknak

Sérülések kezelése és megelőzése - fasciaterápiás kezelések

A stúdiónkban alkalmazott fasciaterápiás kezelések - (FDM vagy Fascia disztorziós modell szerinti kezelés és Stecco féle fasciális manipuláció) célja a fascia optimális állapotának elérése és fenntartása, ami által lehetővé válik a fájdalom nélküli mozgás, a fiziológiás mozgástartományok elérése és az optimális aktív izomerő lehívása.  

Sérülések esetén az általánosan elterjedt, konzervatív kezelésekhez képest  drasztikusan rövidebb gyógyulási idővel és azonnali, jelentős fájdalomcsökkenéssel számolhatunk,  így az edzésekből, versenyekből, munkából kieső idő minimalizálódik. A fasciaterápiás kezelések gyors és jó minőségű regenerációt tesznek lehetővé.

A konzervatív ortopédiai-rheumatológiai protokollokhoz képest sok esetben elhagyható a műtét, vagy a sokszor csekély eredményt hozó gyógyszeres-injekciós kezelések. 


A disztorziók kezelésével az újrasérülések valószínűsége jelentősen csökken, így elkerülhetővé válnak a pl. a sorozatos bokasérülések,  vállsérülések. 

A kezelések a fájdalom és mozgásbeszűkülés kiváltó okát keresik, nem csak a tünetet kezelik.  


Fasciaterápiával az optimális sporteljesítményért 

 A fasciaterápiát nem csak akkor érdemes alkalmazni, ha már megtörtént a baj: fasciális hálózatunk rugalmas állapotára a szervezet normál működéséhez is szükségünk van: ha valami miatt feszes, megrövidült, kiszáradt állapotba kerül, azt az egész szervezet működése megsínyli, és kompenzálni lesz kénytelen. A kompenzáció mindig plusz energia befektetést igényel, így egységnyi energiabefektetés árán kevesebb teljesítményt tudunk lehívni. Ez az átlagember számára is kerülendő: hamarabb fáradunk, "kevesebbet bírunk" , egy versenysportoló számára pedig katasztrófa: olyan, mintha egy lassító áttéttel működne, ami ráadásul a kompenzáció által túlterhelt képletek (izmok, ízületek, szalagok) állandó sérülésveszélyét okozza. Fontos, hogy a kezelések gyerekeken is alkalmazhatóak. 


Sportmasszázs: 

Hobbi-és profi sportolókat egyaránt szeretettel vár a stúdiónk az edzés utáni optimális regenerációt  elősegítő masszázs kezelésre.  

A sportmasszázs előnyei: 

  1. Izomlazítás és Regeneráció: A sportmasszázs hatékonyan segít az izmok ellazításában, enyhítve a fáradtságot, és elősegítve a gyorsabb regenerációt. Különösen hasznos intenzív edzés után.

  2. Mobilitás és Rugalmasság Növelése: A kezelések fokozzák a test rugalmasságát, és javítják az ízületek mozgékonyságát, csökkentve ezzel a sérülések kockázatát.

  3. Stresszoldás: A sportmasszázs nem csak fizikai, hanem mentális frissülést is hoz, segítve a stressz csökkentését és az általános jó közérzet megőrzését.

  4. Teljesítményjavítás: Rendszeres sportmasszázs alkalmazásával javítható az edzések hatékonysága, növelve ezzel a teljesítményt a különböző sportágakban.

  5. Egyedi Kezelések: kezeléseink személyre szabottak, mindig aktuális állapotodhoz és igényeidhez igazodnak.


Vagus kezelés - a profik regenerációja 

Ha profi szintre emelnéd a regenerációdat, várlak egy mélyen pihentető, relaxáló vagus kezelésre (sleep well kezelés), vagy egy masszázs és vagus kezelés elemeket tartalmazó supercharge masszázsra. 

A vagus kezelés Magyarországon még többnyire nem ismert,  pedig nagyszerűen használható mind a mentális stressz csökkentésére, mind a szervezet saját gyulladás csökkentő, öngyógyító, regeneráló folyamatainak elősegítésére, éppen ezért profi sportolóknak is szeretettel ajánlom.